Vårstemning på baderommet

Endelig nærmer vi oss lysere og lengre dager. Solen har begynt å varme og våre kjære vårtegn som hvitveis og trekkfugler er tilbake etter en lang vinter. Kanskje du har sett solens stråler skinne inn på baderommet i dagens tidlige morgentimer? Da er det tid til å skape litt vårstemning i hjemmet.

Her ser du Ella baderomsmøbel i hvit med Lexie lysspeil. Hype hvit rund håndvask er kombinert med Edge servantbatteri.

Ut med pynt fra vinteren

Vi tilbringer mye tid i boligen hvor baderommet er et sentralt rom. Da må man også huske å innrede og pynte sitt baderom på samme vis som man pynter opp resten av hjemmet. Inspirert av årets baderomstrender, har vi samlet noen råd til hvordan du gjør baderommet ditt klart til våren.


Du har nok allerede ryddet vekk julepynten og satt den opp på loftet. Likevel, kan det hende at elementer vi forbinder med vinteren, fortsatt står fremme. Tykke håndklær og lys som dufter kanel kan godt skiftes ut med lettere håndklær og duftlys med en mildere duft. På våren blir vi inspirert av jordfarger, men også friske farger. Lette materialer som vaflet bomull og lin passer fint om våren. Prøv deg frem og finn produkter som matcher i farge eller tekstur og som passer hjemme på ditt bad. En enkel måte å friske opp badet til våren er å bruke gulvstående produkter som ikke krever montering. Vi har gulvstående håndkleholder, toalettrullholder og mer. Du kan se vårt utvalgt av gulvstående produkter til badet i din nærmeste Duxa forhandler.
Bytt ut såpene på vasken og i dusjen med noen nye med duft som minner om vår og sommer. Kjøp noen friske blomster i vakre farger og sett det i favorittvasen din på badet. Det skaper vårstemning.

Vårstemning på ditt bad

Ikke glem badet i den store vårrengjøringen

Mange har en ordentlig vårrengjøring som tradisjon hver vår hvor man rydder og vasker de områdene man ikke rengjør ukentlig. Ikke glem baderommet i den store vårrengjøringen – da er det tid for å gjennomføre de ekstra tingene for en skikkelig vask. For eksempel, er dusjkabinettet eller dusjhjørnet et område som ofte blir utelatt i den ukentlige rengjøringen. For følelsen av en ny og ren dusj, anbefaler vi å fjerne såperester på veggene i dusjen og tørke av med en nal. Finn frem en svamp og skrubb alle kriker og kroker. Avslutt med å rense sluket i dusjen ved å legge risten i bløt i litt eddikvann.

Bor du i et område med hardt vann, er det lurt å fjerne kalk jevnlig. Kalk samler seg ofte rundt blandebatteriet i dusjen, på servantbatteriet og på flisene. Husholdningseddik fungerer godt til å fjerne kalk. I tillegg er det et godt råd å være flink til å tørke av områder i dusjer og på vasken, så kalken ikke blir liggende og fester seg. Vi anbefaler å kontinuerlig rengjøre stedene der kalken ofte samler seg, så slipper du å måtte ta i bruk de harde rengjøringsmidlene.


Bygg ditt Bad

Tegn ditt neste drømmebad med vårt digitale innredningsverktøy Bygg ditt bad! Her kan du prøve ulike kombinasjonmuligheter av baderomsmøbel, dusj, vask, toalett og speil.
Finn forhandler

Du kan se mer av vårt utvalg av produkter til baderommet hos en av våre forhandlere. Finn din nærmeste Duxa forhandler her.