5 tips til deg som ønsker å freshe opp badet på en enkel og billig måte

Hvitt baderomsmøbel og baderomsinnredning

Å ha et baderom vi trives i er viktig i alle hjem. Vi tilbringer mye tid på baderommet – det er der vi både starter og avslutter dagen. Et baderom har også muligheten til å gi følelsen av komfort og være et pusterom i en hektisk hverdag. Det er derfor viktig at vi føler oss vel når vi er der.

Å ha et baderom vi trives i er viktig i alle hjem. Vi tilbringer mye tid på baderommet – det er der vi både starter og avslutter dagen. Et baderom har også muligheten til å gi følelsen av komfort og være et pusterom i en hektisk hverdag. Det er derfor viktig at vi føler oss vel når vi er der.

Er du lei av baderommet ditt og ønsker en forandring?

Å totalrenovere badet kan både være dyrt og tidkrevende. Vi i Duxa har en enklere og billigere løsning for hvordan badet kan få et helt nytt uttrykk – som du kan gjøre helt selv. Med noen få, enkle grep kan du få baderommet til å bli helt nytt. Geir Døsen er Country Manager i Duxa og ekspert på hvilke ting du må tenke på når du skal sprite opp badet ditt. Vi har tatt en prat!


Finn ut prisklasse og tilstanden på baderommet

Når du skal gå i gang med å pusse opp badet må du først finne ut hvilket budsjett du har, og hva du ønsker å gjøre med badet ditt. Duxa har et stort utvalg av baderomsmøbler og høyskap i forskjellige prisklasser som kan tilpasses ditt behov. Geir anbefaler blant annet møbelseriene i mellomprisklassen, som består av god kvalitet til en god pris.

I tillegg mener Geir det er viktig å ta utgangspunkt i tilstanden på baderommet: “Har du et eldre bad med mye fukt og dårlig balansert ventilasjonsanlegg, anbefaler jeg å alltid ta kontakt med en fagekspert. Dessuten er det viktig å velge møbler som er motstandsdyktige mot fukt på baderommet”. Duxa har flere baderomsserier i god kvalitet som består av fuktbestandig spon. Fuktbestandig spon tiltrekker seg ikke fuktighet, og vil ikke svumle opp ved en eventuell skade på møbelet på badet.


Tilpass de nye møblene etter størrelsen på de gamle

Når du skal pusse opp badet med nye baderomsmøbler på et eksisterende bad, må de gamle møblene erstattes. Da er det viktig å velge samme størrelse (eller større) på baderomsmøblene eller dusjkabinettet. På den måten klarer du å skjule merker og hull på veggene på baderommet. Geir sitt tips er å sjekke de tekniske tegningene til produktene på hjemmesiden til Duxa. Da får du alle opplysningene og målene du trenger for å se om møbelet dekker over merkene på badet. Du finner også monteringsveiledning og spesifikasjoner under hvert enkelt produkt på Duxa sin hjemmeside.

Å passe på at det ikke blir noen synlige merker og hull på veggen er viktig for den siste finishen på baderommet!


Oppbevaring på badet etter ulikt behov!

I planleggingsfasen av baderommet er det viktig å kartlegge behov – hva er det vi trenger på badet? Ved en stor husholdning vil det eksempelvis være viktig å fokusere på praktiske løsninger med mange gode systemer for oppbevaring. Et organisert bad bidrar til en god baderomsfølelse.

På små bad er det mer aktuelt å sette inn baderomsskuffer. Geir tipser om hvordan en skuffeinndeler er et godt og billig tiltak til å lage system og orden på badet. Det er en særlig god løsning hvis du ikke har plass til et høyskap. En skuffeinndeler hjelper å lage et praktisk system til hverdagen, hvor alle baderomsprodukter har sin egen plass.

Har du god plass på badet anbefaler Geir å montere et høyskap. Det gir en helt annen fleksibilitet i forbindelse med oppbevaring på baderommet og er en enkelt måte for å få et ryddig uttrykk på. Med høyskap kan alt av rot og baderomsprodukter plasseres bak en stilren dør. Et høyskap er ideelt for oppbevaring av håndklær og kluter. Du kan også sette inn mindre kurver i høyskapet for oppbevaring av andre baderomsartikler. Alle Duxa sine baderomsserier har matchende høyskap i forskjellig farger, størrelser og materialer. Høyskapene fra Duxa monteres på veggen som i tillegg frigjør plass på gulvet. Vil du se hvordan du kan innrede ditt baderom med et høyskap? Få hjelp under planleggingsfasen med vårt innredningsverktøy Bygg Ditt Bad.


Utforsk hvilke muligheter du har og tegn ditt drømmebad med vårt digitale innredningsverktøy Bygg ditt bad.

Skifte sete på toalettet

Å skifte toalett er et område som kan virke komplisert og vanskelig. Å skifte toalettsete er en enkel og prisvennlig metode for å friske opp et vegg- eller gulvmontert toalett, ifølge Geir. Badet oppleves plutselig litt mer nytt, og du får mulighet til å velge en helt annen stil på toalettet enn du hadde før. De siste årene har det vært populært med sort sete på hvitt toalett.

Du kan også bytte til et toalettsete som har soft close-funksjon hvor lokket går sakte ned. Det er et enkelt og billig grep som gjør at badet kan få en litt ny stil og en følelse av komfort.


Style baderommet med gulvstående produkter

En enkel og billig måte å få en ekstra finish på badet er å style rommet med gulvstående produkter. Her er det flere muligheter til å innrede baderommet til en god pris. Å sette inn en bambusstige på badet til håndklær er både stilig og praktisk. Gulvstående toalettbørste og toalettrullholder er også et godt alternativ hvis du ønsker nye detaljer og ikke vil borre i veggen på baderommet. Du kan se flere av Duxas gulvstående produkter til badet i din nærmeste butikk.
Les mer

For å få til prikken over i-en på baderommet har Geir to tips: Sett inn grønne planter og et duftlys. Det skaper en deilig oase og en stemningsfull atmosfære på badet. Både for deg selv, men også hvis du får gjester. Det skal ikke så mye til.