Dusjkabinett

tegning av dusj fra Duxas fleksible baderomsløsning
Dusjkabinetter fra Duxa - fås i størrelserne: 100x100, 90x90, 80x80, 70x90

Duxa sine dusjkabinett med bunnkar kommer i mange forskjellige varianter.

Dusjvegger fra Duxa. Cube dusjløsning kommer i svart og hvit matt utgave

Cube dusjvegg kommer i to farger; hvit og sort. Det er en fleksibel løsning som kan justeres i lengden.

Elegant dusjdører fra duxa kommer i buet og rett utgave og finnes i fargene sort og krom. Dusjdørene passer godt til deluxe takdusjsett fra Duxabath

Buede og rette dusjdører i forskjellige størrelser, så det finnes noe for ethvert bad.

Gode ting å huske på når du skal ha nytt dusjkabinett på ditt baderom

En varm og avslappende dusj er et fast gjøremål for mange i en travel hverdag. I løpet av ett år blir det til flere hundre dusjer, så det er en god idé å undersøke hva du teknisk sett kan installere på akkurat ditt baderom, og ikke minst hva du trenger – både når det gjelder funksjoner, komfort og utseende. Hos Duxa kan du velge mellom dusjkabinetter fra et bredt sortiment, som oppfyller en lang rekke faktorer. Om du er på utkikk etter et dusjkabinett med et høyt bunnkar, en rustik dusjvegg eller skal installere et dusjhjørne med takdusj, har vi en løsning som passer for deg. Finn også et baderomsmøbel som passer dine behov. Skal du pusse opp dit nåværende baderom, er det lurt å tilpasse den nye dusjen etter størrelsen på den gamle. Få flere eksperttips i vår blogg her.

Når du vurderer å kjøpe et dusjkabinett, dukker det opp en rekke spørsmål, og dem vil vi forsøke å hjelpe deg med her:

Hvilke tekniske spesifikasjoner skal dusjen ha?

Du har sett favorittdusjkabinettet, og nå skal du undersøke om avløpsdimensjonene passer til de faste installasjonene på baderommet. Heldigvis kan man kompensere for det meste.

Ta eventuelt kontakt med din lokale VVS-installatør som kan hjelpe deg hvis dusjkabinettet ikke er en perfekt match til avløpet og vannrørene.

Er produktet holdbart og sikkert?

Dusjkabinettet skal være av ordentlig kvalitet, så du ikke ender opp med en dyr vannskade. Det betyr også at produktet skal monteres og installeres korrekt og forsvarlig. «Sikkert» omfatter også din personlige sikkerhet.

Moderne dusjsystemer og -kabinetter har mange sikkerhetsforanstaltninger, slik som temperatursperre, som forhindrer deg fra å skru vannet på for varmt ved et uhell.

Det bør heller ikke være spisse eller uhensiktsmessige kanter som du eller dine barn kan slå dere på. Hvis kabinettet har glassvegger eller glassdører, er det trygge valget å velge dem med sikkerhetsglass.

Har du fysiske utfordringer eller begrensninger, er det naturligvis også viktig å huske på dem.

Med dusjkabinetter fra Duxa kan du være trygg når det gjelder sikkerhetskravene. Du finner for eksempel de tekniske spesifikasjoner om sikkerhetsglass og sikkerhetsfilm på dusjkabinettets produktside.

Dusjkabinett fra Duxa. Cube dusjvegger kommer i sort og hvit utgave og passer godt sammen med Deluxe takdusjsett

Hvor mye plass trenger du i dusjkabinettet?

Når du velger dusjkabinett, er det viktig å ta hensyn til hvor mye plass hver person trenger for å føle seg komfortabel. Våre dusjkabinetter og dusjhjørner finnes i klassisk rektangulær form og med femkantet diamantform. Vi tilbyr hvit og sort dusjvegg med rektangulære felter og både buete og rette dusjdører i sort og krom utgave, så du kan finne en dusjløsning som passer deg og ditt bad. Det neste naturlige spørsmålet er videre: Er det plass i baderommet til akkurat den modellen og størrelsen du drømmer om? Både i bredden, dybden og høyden?

Hvilke funksjoner skal dusjkabinettet optimalt sett ha?

Er det eneste kravet ditt et rør som det kommer vann ut av, slipper du de fleste overveielser. Hvis du er som de fleste, har du sikkert flere ønsker. Og her hjelper det å stille seg en rekke spørsmål, som for eksempel:

  • Skal du ha både hode- og hånddusj?
  • Skal armaturet være ettgreps, eller foretrekker du å styre vannstrøm og temperatur separat?
  • Skal dusjen ha flere forskjellige stråletyper?
  • Skal den kunne gi massasje?
  • Kan du få det tilbehøret til dusjkabinettet som du trenger?
  • Og passer det teknisk og stilmessig til kabinettet?

Listen din av spørsmål kan godt være mye lenger. Det viktigste er at de hjelper deg med å finne ut om du har valgt riktig dusjkabinett.

Listen din av spørsmål kan godt være mye lenger. Det viktigste er at de hjelper deg med å finne ut om du har valgt riktig dusjkabinett

Hvordan skal dusjkabinettet se ut?

Utseende er en smakssak – det noen synes er estetisk og stilig, kan virke stygt for andre. Så hvem skal primært bruke dusjkabinettet og se på kabinettet i hverdagen, og hva er viktig for deg eller dere?

Det finnes generelle anbefalinger, gode råd og tommelfingerregler som kan hjelpe deg med å bestemme hvilket dusjkabinett du bør velge. Det kan det neste spørsmålet bidra til å avklare.

Passer kabinettet estetisk sammen med rommets andre installasjoner og interiør?

Farger, former, utsmykning, stilart – og som nevnt størrelse – spiller inn når du skal vurdere om det nye dusjkabinettet passer inn blant rommets andre «baderomsbeboere», dvs. alt fra toalettskålen og håndvasken, baderomsmøblene, baderomsspeil og lysarmaturer til gulv, vegger og tak. Du kan godt innrede med forskjellige farger, mønstre og materialer – spørsmålet er om elementene passer sammen.

Den enkle (og ofte brukte) løsningen er å kjøpe flere av baderommets forskjellige produkter fra samme produsent – eller til og med fra samme baderomsserie. Den fordelen får du med Duxa, der vårt store sortiment til baderommet gir deg flere stilarter og funksjoner å velge mellom, samtidig som produktene er kompatible og har en rød tråd designmessig.

Montering av Duxa dusjkabinett, dusjvegg og dusjdører

Når du kjøper en dusj fra Duxa, følger det med monteringsveiledning så du kan sette sammen delene helt selv. Dette gjelder for Duxas dusjkabinetter, dusjvegger og dusjdører. Ser du etter monteringsveiledningen til ditt Duxa dusjkabinett, kan du finne den på produktsiden på vår hjemmeside eller på monteringssiden her.

Skulle du trenge hjelp, er vi i Duxa alltid tilgjengelig til å hjelpe deg. Om du har spørsmål om montering av dusjkabinett, dusjvegg eller dusjdører, skulle mangle deler eller trenger reservedeler til ditt Duxa dusjkabinett, kontakt oss på e-post eller besøk oss på Facebook her.

Moderne Duxa dusjkabinett - svart, sort
med dusjløsninger fra Duxa kan du tage en varm dusj i dusjen der passer til dine behov og ønsker
Cube dusjvegger i hvi utgave fra Duxa passer godt til de fleste baderomsinnredninger. En stilig og moderne løsning til ditt baderom

Duxa dusjkabinetter – moderne og stilig design til ditt baderom

Voss dusjkabinett – buet og klassisk design (80×80 cm, 90×90 cm eller 100×100 cm)

Voss dusjkabinett fra Duxa er buet i klassisk design med blanke krom aluminiumsprofiler og herdet sikkerhetsglass. Kabinettet er silikonfritt og enkelt å montere. Når du kjøper Voss dusjkabinett fra Duxa, følger det med en fleksibel avløpsslange samt dusjhode, mens blandebatteriet kjøpes separat.

Silkeborg dusjkabinett – stilig og moderne (90×90 cm)

Duxas Silkeborg-dusjkabinett er det stilige og moderne valget til dusjnisjen. Dusjkabinettet har hvitlakkerte profiler og to skyvedører i herdet sikkerhetsglass med en spesiell sikkerhetsfilm. Den slitesterke bunnen med marmorutseende hviler på fem justerbare ben, slik at du enkelt kan tilpasse den til baderommet. Det forkrommede dusjsystemet er dessuten enkelt å rengjøre. Selve avløpet har en diameter på 90 mm. I tillegg medfølger en fleksibel avsløpsslange, dusjstang, dusjslange samt dusjhode. Blandebatteriet må kjøpes separat.

Skagen dusjkabinett – elegant diamantformet kabinett (90×90 cm)

Duxas Skagen-dusjkabinett er elegant, diamantformet med hvite aluminiumsprofiler og hvite bakvegger. Alt glass er herdet sikkerhetsglass med sikkerhetsfilm. Skagen-dusjkabinett leveres med en fleksibel avløpsslange og dusjhode. Blandebatteri er ikke inkludert. Kabinettet er enkelt å montere og er fritt for silikon.

Viborg dusjkabinett – allsidig dusjkabinett i 4 forskjellige størrelser (70×90 cm, 80×80 cm, 80×90 cm eller 90×90 cm)

Duxas Viborg dusjkabinett er det allsidige valget som kommer i fire forskjellige størrelser. Viborg har blanke aluminiumprofiler og to skyvedører i 44 mm herdet sikkerhetsglass med sikkerhetsfilm. Det følger med en bøyelig avløpsslange montert på avløp, i tillegg til dusjstang, dusjslange og dusjhode. Blandebatteri er ikke inkludert, men kan kjøpes.

Harmoni dusjdører – rette dusjdører med hev/senk-funksjon (70 cm, 80 cm, 90 cm eller 100 cm)

Duxas Harmonie-dusjkabinetter har like, forkrommede dusjvegger. Kjøp Harmoni rette dusjdører enkeltvis. Profiler og håndtak er også forkrommede. Kabinettet finnes i fire forskjellige størrelser, så du får akkurat den dusjløsningen som passer til dine behov. Alle måler 190 cm i høyden. Kabinettet er laget med en smart hev/senk-funksjon, som gjør det veldig brukervennlig. Dørene åpnes som standard til venstre, men du kan enkelt endre retning hvis du foretrekker åpning til høyre.

Basic Lux dusjkabinett – moderne svart dusjkabinett med massasje funksjon og sete (100×100 cm)

Duxa Basic Lux dusjkabinett har et moderne utseende med svart film på bakveggene, sitteplass og god plass og tilbehør. Dusjen har seks dyser, som garanterer deg avslapning og velvære med flere dusjhoder og takdusj. For ekstra komfort kan du sitte på det uttrekkbare setet, mens dysene gir massasje. Alt glass er herdet sikkerhetsglass. Dusjkabinettet er stort og måler 100x100x218 cm, og en fleksibel avløpsslange er inkludert. Utsmykning og blandebatteri er innebygd og inkludert i kjøpet. Det silikonfrie dusjkabinettet er dessuten enkelt å montere i baderommet.

Solid dusjkabinett – det enkle og solide dusjkabinettet (80×80 cm eller 90×90 cm)

Duxa Solid dusjkabinett passer til deg som trenger et solid og enkelt dusjkabinett uten dikkedarer. Kabinettets profiler er hvitlakkerte, og målene er 80x80x200 cm eller 90x90x200 cm. Glasset er som standard herdet sikkerhetsglass, og en fleksibel avløpsslange montert på avløp følger med sammen med dusjstang, dusjslange og dusjhode. Blandingsbatteriet følger ikke med, men kan kjøpes separat.

Opal dusjkabinett – mørktonet glass og bakvegger (80x80x200 cm eller 90x90x200 cm)

Opal er buet i form og har mørktonet glass i frontvegger og dører samt sorte glass i bakveggene med sikkerhetsfilm. Profiler og bakpanel er i hvitlakkert aluminium. Alle dører og vegger er i 5 mm sikkerhetsglass. Opal har et stødig og robust bunnkar med 6 justerbare ben og avtakbar front for enkel rengjøring.

Harmoni buede dusjdører – ett komplett sett (80x80x190 cm eller 90x90x190 cm)

Harmoni buede dusjvegger 80×80 cm eller 90×90 cm kommer som ett sett med både høyre og venstre dør. Med Harmoni dusjhjørne fra Duxa får du funksjonalitet og fleksibilitet til baderommet med begrenset plass, da dusjdørene kan lukkes innover og gi ekstra romfølelse. Dusjhjørnet er uten bunn og passer fint med Deluxe takdusjsett i krom.

Cube dusjvegger – rutet dusjhjørne (90×130-150×200 cm)

Cube vendbare dusjvegger finnes i sort og hvit og er en fleksibel hjørneløsning uten bunn til baderommet ditt. Dusjveggen har 6 mm herdet glass, lakkerte profiler og folierte utvendige sprosser. Den gir stor romfølelse inne i dusjen og er enkel å rengjøre. Cube dusjvegger passer perfekt til Deluxe takdusjsett som finnes i krom og sort matt farge. Særlig Cube dusjvegg sort er et populært valg til det norske hjemmet. Legg til en dusjhylle fra vårt sortiment av baderomstilbehør.

Elegant buede dusjdører – smart dusjhjørne (90x90x190 cm)

Elegant buede dusjdører kommer med forkrommede eller sortlakkerte profiler og magnetlister. Easy Clean behandling på glasset gjør det enkelt å rengjøre. Dusjdørene er en smart dusjhjørne-løsning hvor dørene kan vendes innover for å spare plass. Dørene har hev/senk funksjon, 6 mm herdet sikkerhetsglass og kjøpes som ett sett av 2 stk. dører.

Elegant rette dusjdører – minimalistisk dusjhjørne (90x90x190 cm)

Rette dusjdører med forkrommede eller sortlakkerte profiler og magnetlister. Kjøpes i sett med 2 stk. dører i 6 mm herdet sikkerhetsglass og Easy Clean behandling på glassene. Dusjhjørnet er uten bunn og passer perfekt med Deluxe takdusjsett i krom eller sort matt farge.

Med dusjkabinett fra Duxa har du mulighet til å tilpasse til egne behov og ønsker.

Inspirasjon

Baderomsmøbel

Kombiner DUXA dusjkabinett med

Ella baderomsmøbel fra Duxa finnes i flere størrelser og farger. Her er servantskapet 60 cm bred og et høyskap i svart utgave

Baderomsmøbel

Servant

Deluxe takdusjsett i krom utgave med blandebatteri passer godt til dusjløsninger fra Duxa

Takkdusj