Dusjkabinett

Duxa sine dusjkabinett kommer i mange forskjellige varianter.

Cube dusjvegg kommer i to farger; hvit og sort. Det er en fleksibel løsning som kan justeres i lengden.

Duxa tilbyr både buede og rette dusjdører i forskjellige størrelser, så det finnes noe for enhver smak.

En varm og avslappende dusj er et fast gjøremål for mange i en travel hverdag. I løpet av ett år blir det til flere hundre dusjer, så det er en god idé å undersøke hva du teknisk sett kan installere på akkurat ditt baderom, og ikke minst hva du trenger – både når det gjelder funksjoner, komfort og utseende. Hos Duxa kan du velge mellom dusjkabinetter fra et bredt sortiment, som oppfyller en lang rekke faktorer. Finn også et baderomsmøbel som passer dine behov.

Når du vurderer å kjøpe et dusjkabinett, dukker det opp en rekke spørsmål, og dem vil vi forsøke å hjelpe deg med her:

Hvilke tekniske spesifikasjoner skal dusjen ha?

Du har sett favorittdusjkabinettet, og nå skal du undersøke om avløpsdimensjonene passer til de faste installasjonene på baderommet. Heldigvis kan man kompensere for det meste. Ta eventuelt kontakt med din lokale VVS-installatør som kan hjelpe deg hvis dusjkabinettet ikke er en perfekt match til avløpet og vannrørene.

Er produktet holdbart og sikkert?

Dusjkabinettet skal være av ordentlig kvalitet, så du ikke ender opp med en dyr vannskade. Det betyr også at produktet skal monteres og installeres korrekt og forsvarlig. «Sikkert» omfatter også din personlige sikkerhet.

Moderne dusjsystemer og -kabinetter har mange sikkerhetsforanstaltninger, slik som temperatursperre, som forhindrer deg fra å skru vannet på for varmt ved et uhell. Det bør heller ikke være spisse eller uhensiktsmessige kanter som du eller dine barn kan slå dere på. Hvis kabinettet har glassvegger eller glassdører, er det trygge valget å velge dem med sikkerhetsglass.

Har du fysiske utfordringer eller begrensninger, er det naturligvis også viktig å huske på dem.

Med dusjkabinetter kan du være trygg når det gjelder sikkerhetskravene, så du kan føle deg trygg både teknisk og menneskelig.Hvor mye plass trenger du i dusjkabinettet?

Mennesker har forskjellig størrelse. Og uavhengig av kroppsstørrelse er det også forskjellig hvor mye plass den enkelte trenger for å føle seg bekvem. Det gjelder også i et dusjkabinett.

Passer kabinettet størrelsesmessig til resten av baderommet?

Det neste naturlige spørsmålet er videre: Er det plass i baderommet til akkurat den modellen og størrelsen du drømmer om? Både i bredden, dybden og høyden?


Hvilke funksjoner skal dusjkabinettet optimalt sett ha?

Er det eneste kravet ditt et rør som det kommer vann ut av, slipper du de fleste overveielser. Hvis du er som de fleste, har du sikkert flere ønsker. Og her hjelper det å stille seg en rekke spørsmål, som for eksempel:

  • Skal du ha både hode- og hånddusj?
  • Skal armaturet være ettgreps, eller foretrekker du å styre vannstrøm og temperatur separat?
  • Skal dusjen ha flere forskjellige stråletyper?
  • Skal den kunne gi massasje?
  • Kan du få det tilbehøret til dusjkabinettet som du trenger?
  • Og passer det teknisk og stilmessig til kabinettet?

Listen din av spørsmål kan godt være mye lenger. Det viktigste er at de hjelper deg med å finne ut om du har valgt riktig dusjkabinett.

Hvordan skal dusjkabinettet se ut?

Utseende er en smakssak – det noen synes er estetisk og stilig, kan virke stygt for andre. Så hvem skal primært bruke dusjkabinettet og se på kabinettet i hverdagen, og hva er viktig for deg eller dere?

Det finnes generelle anbefalinger, gode råd og tommelfingerregler som kan hjelpe deg med å bestemme hvilket dusjkabinett du bør velge. Det kan det neste spørsmålet bidra til å avklare.

Passer kabinettet estetisk sammen med rommets andre installasjoner og interiør?

Farger, former, utsmykning, stilart – og som nevnt størrelse – spiller inn når du skal vurdere om det nye dusjkabinettet passer inn blant rommets andre «baderomsbeboere», dvs. alt fra toalettskålen og håndvasken, baderomsmøblene, speil og lysarmaturer til gulv, vegger og tak. Du kan godt innrede med forskjellige farger, mønstre og materialer – spørsmålet er om elementene passer sammen.

Den enkle (og ofte brukte) løsningen er å kjøpe flere av baderommets forskjellige produkter fra samme produsent – eller til og med fra samme baderomsserie. Den fordelen får du med Duxa, der vårt store sortiment til baderommet gir deg flere stilarter og funksjoner å velge mellom, samtidig som produktene er kompatible og har en rød tråd designmessig.

Dusj fra Duxa i moderne design til ditt bad
glad ung kvinne som liker duxas norsk baderomsdesign
moderne dusjkabinett i hvit utgave fra Duxa

Duxa dusjkabinetter – moderne og stilig design til ditt baderom

Voss dusjkabinett – buet og klassisk design
(80×80 cm, 90×90 cm eller 100×100 cm)

Voss dusjkabinett fra Duxa er buet i klassisk design med blanke krom aluminiumsprofiler og herdet sikkerhetsglass. Kabinettet er silikonfritt og enkelt å montere. Når du kjøper Voss dusjkabinett fra Duxa, følger det med en fleksibel avløpsslange samt dusjhode, mens blandebatteriet kjøpes separat.

Silkeborg dusjkabinett – stilig og moderne(90×90 cm)

Duxas Silkeborg-dusjkabinett er det stilige og moderne valget til dusjnisjen. Dusjkabinettet har hvitlakkerte profiler og to skyvedører i herdet sikkerhetsglass med en spesiell sikkerhetsfilm. Den slitesterke bunnen med marmorutseende hviler på fem justerbare ben, slik at du enkelt kan tilpasse den til baderommet. Det forkrommede dusjsystemet er dessuten enkelt å rengjøre. Selve avløpet har en diameter på 90 mm. I tillegg medfølger en fleksibel avsløpsslange, dusjstang, dusjslange samt dusjhode. Blandebatteriet må kjøpes separat.

Skagen dusjkabinett – elegant diamantformet kabinett (90×90 cm)

Duxas Skagen-dusjkabinett er elegant, diamantformet med hvite aluminiumsprofiler og hvite bakvegger. Alt glass er herdet sikkerhetsglass med sikkerhetsfilm. Skagen-dusjkabinett leveres med en fleksibel avløpsslange og dusjhode. Blandebatteri er ikke inkludert. Kabinettet er enkelt å montere og er fritt for silikon.

Viborg dusjkabinett – allsidig dusjkabinett i 4 forskjellige størrelser
(70×90 cm, 80×80 cm, 80×90 cm eller 90×90 cm)

Duxas Viborg dusjkabinett er det allsidige valget, som kommer i fire forskjellige størrelser. Viborg har blanke aluminiumprofiler og to skyvedører i 44 mm herdet sikkerhetsglass med sikkerhetsfilm. Det følger med en bøyelig avløpsslange montert på avløp, i tillegg til dusjstang, dusjslange og dusjhode. Blandebatteri er ikke inkludert, men kan kjøpes.

Harmoni dusjdører – med like dusjdører og hev/senk-funksjon
(70 cm, 80 cm, 90 cm eller 100 cm)

Duxas Harmonie-dusjkabinetter har like, forkrommede dusjvegger. Kjøp Harmoni rette dusjdører enkeltvis. Profiler og håndtak er også forkrommede. Kabinettet finnes i fire forskjellige størrelser, så du får akkurat den dusjløsningen som passer til dine behov. Alle måler 190 cm i høyden. Kabinettet er laget med en smart hev/senk-funksjon, som gjør det veldig brukervennlig. Dørene åpnes som standard til venstre, men du kan enkelt endre retning hvis du foretrekker åpning til høyre.

Basic Lux dusjkabinett – moderne svart dusjkabinett med massasje funksjon og sete
(100×100 cm)

Duxa Basic Lux dusjkabinett har et moderne utseende med svart film på bakveggene og god plass til interiør og tilbehør. Dusjen har seks dyser, som garanterer deg avslapning og velvære fra siden mens du nyter dusjen under det store dusjhodet. For ekstra komfort kan du sitte på det uttrekkbare setet, mens dysene gir massasje. Alt glass er herdet sikkerhetsglass. Kabinettets mål er 100x100x218 cm, og en fleksibel avløpsslange er inkludert. Utsmykning og blandebatteri er innebygd og inkludert i kjøpet. Det silikonfrie dusjkabinettet er dessuten enkelt å montere i baderommet.

Solid dusjkabinett – det enkle og solide dusjkabinettet
(80×80 cm eller 90×90 cm)

Duxa Solid dusjkabinett passer til deg som trenger et solid og enkelt dusjkabinett uten dikkedarer. Kabinettets profiler er hvitlakkerte, og målene er 80x80x200 cm eller 90x90x200 cm. Glasset er som standard herdet sikkerhetsglass, og en fleksibel avløpsslange montert på avløp følger med sammen med dusjstang, dusjslange og dusjhode. Blandingsbatteriet følger ikke med, men kan kjøpes separat.

Med dusjkabinett fra Duxa har du mulighet til å tilpasse til egne behov og ønsker.

Inspirasjon

Baderomsmøbel

Kombiner DUXA dusjkabinett med

Ella i svart udseende med hvit vask og forkrommet håndtak

Baderomsmøbel

Anna baderomsmøbel i hvit utseende med forkrommet håndtak og kran

Servant

Duxa takdusj i forkrommet utgave til ditt bad

Takkdusj