Blomster på badet – også for deg uten grønne fingre

Snarveien til et vakkert og personlig innredet bad er å style den klassiske baderomsinnredningen med vakre blomster og personlige detaljer. Men er det så enkelt? Kanskje, for i denne artikkelen får du fem tips til hvordan du kan pynte med blomster og planter som ikke krever mye stell og oppmerksomhet.

Å fylle badet med planter og blomster vil skape en livlig stemning på badet. På badet er det ofte høy temperatur og lite dagslys, og det kan være vanskelig å få vanlige inneplanter til å trives. Derfor vil vi i denne bloggen gi deg noen enkle måter på hvordan du kan friske opp baderommet, uten noen forutsetning for å ha grønne fingre.

Tørket lavendel i bunt

Finnes det noe bedre en duften av lavendel? Den nydelige blomsten tar oss rett til lukten av sommer og franske småbyer. I tillegg til den særegne duften, er lavendel kjent for å ha en beroligende virkning. På badet anbefaler vi å bruke tørket lavendel i bunt. Bunten kan enten henges opp eller settes i en dekorativ vase uten vann. Fordelen med denne blomsten er at den krever ingen pleie, varer lenge og sprer god duft på badet. Man kan også ha tørket og knust lavendel i en liten tekstilpose som kan henges på dørhåndtaket eller håndklekroken.


Trendy eukalyptusbukett

Å pynte med eukalyptus har blitt en populær trend de siste årene. Vi synes det er en enkel og elegant måte å tilføre et grønt og frodig innslag på baderommet, uten å være redd for at planten dør. Eukalyptus fås kjøpt i buketter og vil tørke inn over tid. Den egner seg derfor til alle bad, uavhengig sollys og temperatur. Du kan enten henge opp buketten i dusjen eller plassere den i en fin romslig vase for ekstra volum. Eukalyptus har en frisk og karakteristisk duft. Dessuten vil eukalyptus slippe ut sin naturlige olje i dusjen som kan virke helbredene for hud, hår og sinn.