• 5 planter som passer perfekt på baderommet

    Nærbilde av plante

Baderomsplanter på baderommet bidrar til velvære og et bedre inneklima

Trenger baderommet et friskt pust og litt ekstra liv?

Da kan det være lurt å sette ut noen grønne planter. Baderomsplanter gir en deilig ro og en koselig atmosfære. De bidrar til bedre inneklima og velvære, og i tillegg vil mange planter stortrives med fuktigheten på baderommet.

Vi har samlet en liste over fem planter som er velegnet til baderommet, og som også gir bedre inneklima.


Baderomsplantene som kan bidra til inneklimaet og bedre trivsel på baderommet, er:

  • Sansevieria – eller også kalt Svigermors tunge
  • Epipremnum pinnatum
  • Zamioculcas zamiifolia
  • Chlorophytum
  • Spatifyllum – bedre kjent som Fredslilje


Utforsk hvilke muligheter du har og tegn ditt drømmebad med vårt digitale innredningsverktøy Bygg ditt bad.




Les mer om baderomsplantene her:

Sansevieria – hardfør og enkel liten kriger

Å sette planter på baderommet kan friske opp innredningen på badet hjemme.

Denne lille planten, som også kalles bajonettplante, er robust og helt perfekt for travle familier som bare ønsker seg litt grønt på baderommet som ikke krever mye stell.

Den er veldig enkel å vedlikeholde, siden den er nesten umulig å ta livet av. Den kan stå i både lyse og mørkere rom, og den trenger bare litt vann i ny og ne. I tillegg trives den med fuktigheten i rommet etter en forfriskende dusj.

Med sitt spisse utseende og enkle fasong, som har gitt planten navn, passer den fint i de fleste moderne hjem, og den blir et friskt pust i interiøret.

Epipremnum pinnatum – den hengende kjærligheten

Et alternativ er å velge planter som kan vokse i lengden for å dekorere veggen på badet.

Når du vil fylle baderommet med kjærlighet, anbefaler vi epipremnum pinnatum, eller gullranke som den også kalles.

Planten har et svært karakteristisk utseende med sine hjerteformede blader. Over tid vil hengeplanten vokse seg lang og gi et vakkert fall. Både blader og stilker er grønne. Det gjør planten populære i mange hjem, og spesielt på baderommet, der det vanligvis brukes mer nøytrale farger.

I tillegg er gullranken svært takknemlig og enkel å stelle siden den ikke krever mye oppmerksomhet. Den er nemlig velegnet både til mørke og lyse rom, og den trives i fuktigheten på baderommet. Bruk gullranken til å skape et bedre inneklima på baderommet.

Zamioculcas zamiifolia – den afrikanske healeren

Zamioculcas zamiifolia er en utrolig hardfør plante som ikke trenger mye oppmerksomhet eller stell.

Zamioculcas zamiifolia, eller studentens trøst som den også kalles, er en utrolig hardfør plante som ikke trenger mye oppmerksomhet eller stell. Tvert imot er overvanning den hyppigste dødsårsaken.

Planten stammer fra Afrika, og den er dokumentert som en av de mest luftrensende plantene. Den vil utvilsomt bidra til et deilig godt inneklima på baderommet.

Planten har en litt mørkere grønnfarge, og den foretrekker også mørkere rom uten direkte sollys. Den kan bli opptil 60–70 cm høy og derfor kan den med fordel plasseres på gulvet eller på en krakk.

Chlorophytum – veddeløperen

Å sette planter på baderommet kan friske opp innredningen på badet hjemme.

Grønnrenneren er en flott og fyldig plante som er svært karakteristisk med sin lysegrønne farge og den hvite stripen som preger midten av bladet.

Denne planten krever litt mer stell og du bør vanne rikelig for å holde jorden fuktig, som regel en til to ganger i uken. Ettersom grønnrenneren lagrer litt vann i røttene sine, tåler den fint å tørke ut mellom vanning. Den bør ikke stå i vinduet, siden den ikke tåler trekk eller direkte sollys.

Hvis du følger disse rådene, får du til gjengjeld glede av en vakker plante som både kan stå på servanten eller henge i en potte fra taket. I tillegg lager grønnrenneren ofte mange stiklinger, slik at hvis du vil, kan du og barna starte et lite planteprosjekt og bli selvforsynte med nye, små planter.

Spatifyllum – den tropiske skjønnheten

Planter trives på baderommet samtidig som de birdrar til et bedre inneklima.

Spatifyllum, eller fredslilje som den også kalles, er en vakker og klassisk plante som passer perfekt i det fuktige miljøet på baderommet.

I motsetning til de andre plantene vi har nevnt hittil, har fredsliljen en fin blomst som pryder baderommet. Den eksotiske planten kommer fra Sør-Amerika, der den vokser vilt i sumpmiljøer. Derfor er den veldig glad i fuktighet. Men den tåler ikke tørre miljøer eller direkte sollys.

Ønsker du mer inspirasjon til innredning av baderommet?

Duxa tilbyr en rekke baderomsmøbler, dusjkabinetter og baderomsinnredning i flere stiler. Det gir deg et hav av muligheter til å innredde ditt neste bad. Utforsk våre tre baderomsmøbel-serier Anna, Sara og Ella her, eller få flere tips og gode råd til innredning og vedlikehold av baderommet på vår inspirasjonsside her.

Les mer om baderomsinnredning i Duxa inspirasjonsunivers

Baderomsmøbler is sort skaper en flott kontrast til naturlige elementer på badet som planter i innredningen din.

BaderomsmøbelDuxa baderomsmøbel i moderne utseende

Duxa baderomsmøbler passer til

Vask

Blandebatteri

Speil